Timebestilling

Om oss


Om oss

Bilgummi siden 1922

Vi er et gammelt familiefirma som har drevet med bilgummi siden 1922. Gjennom 3 generasjoner har vi opparbeidet erfaring og kompetanse.

Gruppebildene av alle avdelingslederne våre.

Her er hele historien vår gjennom 100 år med dekk og felg, fra starten i 1922 og helt frem til 2022.


Starten

Ingemann Bodahl-Johansen begynte hos Møller som hadde startet med dekkverksted i 1922. I 1924 overtok Ingemann verkstedet og var med på å utvikle bedriften til en stor og sterk aktør i Fredrikstad. I starten var det tøffe tider. Dermed var lapping av støvler og sko like viktig som dekk. Bodahl-Johansen solgte også biler i mange år fra lokalene i Nygaardsgata.

Regummiering

Tidlig ute var vi med utstyr for regummiering. Allerede tidlig på 30-tallet anskaffet Ingemann sine første maskiner og vi ble en vulkanisering-anstalt! I dag fremstår bedriften som en av Nordens ledende og er av de få som fortsatt regummierer på den originale måten; varmvulk.

Ekspansjon

I 1968 flyttet vi inn i nye lokaler på Mosseveien som vare store og flotte. Her kunne lastebiler kjøre inn i bygget for å skifte dekk. Det var ikke vanlig på den tiden!

Firmaet vokste fort og allerede i 1976 kunne vi åpne et nytt bilgummiverksted på Råbekken. Bygget var topp moderne med flere gjennomkjøringsporter for alle typer kjøretøy. Her ble også huset hvor Scandekk regummiering og produksjon når nye høyder.

Mysen fikk egen avdeling i 1983. Her hadde vi stor omsetning og ønsket å tilby kundene bedre og tettere oppfølging.

I september 2008, overtas Ski Dekkservice- og Servicesenter. Det blir enda en avdeling under Bodahl-Johansen AS. Dette gjør at vi kan yte enda bedre service til våre kunder.

I 2011 kjøper vi Rakkestad Dekkservice som blir den femte avdelingen til Bodahl-Johansen.

Gummi-service AS i Halden har vært drevet av Knut Samuelsen som ved årsskiftet 2013/2014 ønsker å bli pensjonist. Vi kjøper firmaet som fra 1.januar 2014 blir en avdeling i Bodahl-Johansen AS.

I mars 2017 flytter avdelingen i Halden til Brødløs i moderne nyrenoverte lokaler tilpasset dagens krav med fokus på lette kjøretøy. 6.april samme år åpner vi ny avdeling på Svinesundparken i nye moderne lokaler hvor fokus er på tung sektor.

Østsiden er et viktig marked. Allerede i 1991 bygde man ny topp-moderne regummieringsfabrikk på Øra Industriområde. Tidlig i 2008 hadde vi gleden av å endelig kunne ønske kunder velkommen til et fullverdig nytt bilgummiverksted samme sted. Fredrikstad har blitt stort og vi ser et klart behov for å være tilstede på begge sider av elven.

Omsetning i gruppen er nå ca. 145 millioner kroner og sysselsetter ca. 60 personer.