Vi tar i mot dine brukte bildekk gratis.

Dekk er omfattet av returordning som regulert i avfallsforskriften kap. 5.

Det er forbudt å deponere brukte gummidekk. Derfor er det blitt etablert et retursystem som sørger for innsamling og gjenvinning av gummidekk. Norsk Dekkretur er et nonprofit-selskap som har ansvaret for denne innsamlingen. Når dekkene på bilen din er utslitt, kan du levere dekk med eller uten felg til oss gratis, hvor Norsk Dekkretur jevnlig kommer og samler inn brukte og kasserte dekk.

Hvis du skal levere dine brukte dekk hos oss, kom inn og snakk med oss så forteller vi deg hvor du kan legge fra deg dekkene. Vi ønsker ikke brukte dekk levert utenom våre åpningstider.

Av dekkene som leveres inn blir noen regummiert og brukt om igjen som dekk, mens andre blir resirkulert til blant annet skytematter eller støyvoller. Dekk blir også granulerte slik at det kan bli til underlag på idrettsbaner og lekeplasser eller blandes i ny asfalt. I tillegg kan dekk brukes som erstatning for kull i sementovner, og dermed erstatte fossile energibærere i industrien.

Miljøavgift på dekk er en avgift som sørger for at brukte og kasserte dekk blir innsamlet og resirkulert. I følge Norsk Dekkretur var Norge og Sverige de første landene som etablerte et landsdekkende system for innsamling og gjenvinning av kasserte dekk allerede i 1995. Etter mer enn 27 års drift har det blitt utviklet et innsamlings- og gjenvinningssystem som er meget effektivt og rimelig. Dette gjør at Norge har de laveste miljøgebyrene i hele Europa. (Ref. Norsk Dekkretur)

Publisert kl.12:45 06.01.2023

Nyheter

 • Åpenhetsloven

  Åpenhetsloven

  Åpenhetsloven: Erklæring om menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, også kjent som offentlighetsloven eller offentlighetsprinsippet, trådte i kraft 1 Juli 2022. Det er en juridisk regulering som…

  Les mer

 • Vi slukker lampa di!

  Vi slukker lampa di!

  Alle nye biler varsler deg når lufttrykket i dekkene ikke er optimalt. Vinterdekk og sommerdekk krever ulikt luftrykk og ved et dekkskifte må derfor lampa…

  Les mer

 • 24/7 service

  24/7 service

  24/7 breakdownservice Når uhellet har vært ute Da kan vi hjelpe deg med vår vaktordning 24/7 som du treffer på 4000 2309 utenom ordinær arbeidstid.

  Les mer